perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - 11/24

Ayinger Celebrator


11/24 Ayinger Celebrator
  • Tyyli: Doppelbock
  • Kantavierre: 18.5%
  • Katkerot: 27.9 EBU
  • Väri: 134 EBC
  • Alkoholi: 6.7%
Ayingerin panimo sijaitsee Ayingin pikkukaupungissa Münchenin metropolin ulkopuolella. Toistaiseksi tältä panimolta en ole löytänyt yhtään heikkoa lenkkiä, kaikki ovat olleet erinomaisia. Panimo tekee perinteisiä baijerilaisia tyylejä ja hyvä niin. Itselle Ayingin tuotteet ovat tyyleissään suorastaan esikuvia joihin muita on hyvä verrata. Näin ollen ilmoitankin Ayinger Celebratorin parhaaksi doppelbockiksi ikinä.

IMGP7196.jpg
Ayingerin panimo sijaitsee itse Ayingin kylän ulkopuolella aivan liepeillä. Panimolla järjestetään kierroksia ja toki aulassa on myös kauppa josta tämäkin Celebrator kuusenkoristeineen on kyytiin keväällä napattu.

IMGP7208.jpg
Ayingin keskustaajama on perisaksalainen pikkukylä, jonka keskella on panimon vanhat tilat, ravintola sekä hotelli. Hotellia emme testanneet mutta ravintolassa ruoka ja etenkin juoma oli erinomaista. Hintataso myös lämmittää mieltä ja saksalaisenkokoisilla annoksilla etenkin kilohinta jää varsin siedettäväksi. Kaikki ruokalajit olivat alle 10 €.
IMGP7202.jpg
Harmittavasti olin kuljettajana joten juuri myyntiin tulleen maibockin maisto jäi yhden suullisen mittaiseksi. Olisi kyllä mennyt enemmänkin, vaan maistuihan se miedompikin.
IMGP7207.jpg
Omaa tuoppia ei valitettavasti Ayingerin ravintolasta vielä löydy..


Bonuksena videokaappaus vuodelta 1999. Silloin jo selvästi oli oikeat aineet mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti