tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - 1/24

Plzensky Prazdroj: Pilsner Urquell

1/24 Pilsner Urquell
  • Tyyli: Tsekkiläinen Pils
  • Kantavierre: 11,7 %
  • Katkerot: 32,0 EBU
  • Väri: 13,1 EBC
  • Alkoholi: 4,4 % 
Pilsiä Plzenistä. Kävimme pari viikkoa sitten Tsekissä ja käväisimme myös Plzenin kaupungissa, jossa tätä pilsien esikuvaa on tehty jo 1842 lähtien. Vanhassa panimossa on tätä nykyä museo, joka keskittyy vahvasti Pilsner Urquellin syntytarinan ympärille. Alkuperäistä esineistöä on esillä mukavasti ja vierailijoitakin tuntui riittävän. Vanhan kaupungin ravintoloihin ei ollut enää museokierroksen jälkeen asiaa, sillä lounasaika oli lauantaina pahimmillaan, joten suodattamaton hanaversio jäi maistamatta. Museokierroksen hintaan (90 CZK) muuten sisältyy tuoppi Urquellia jonka saa lunastaa muutamassa ravintolassa Plzenin keskustassa.
Uusi panimo sijaitsee vartin kävelyn päässä keskustasta. Myös panimolla oli isot vierailijakeskukset ja olutturisteja melkoisesti paikalla olikin.
IMGP5747.jpg
Panimollekin olisi päässyt kierrokselle ja jopa englanninkielisen oppaan kera. Kierrokset kannattaa varata etukäteen ja panimon nettisivuilla onkin pätevän oloinen varauskalenteri. Autolla paikalle saapuvien kannattaa huomioida Tsekin promilleraja, joka on tasan 0.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti