tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - 8/24

Schlossbrauerei Sandersdorf: de Bassus Baron Augustus Urtyp Hell

 8/24 de Bassus Baron Augustus Urtyp Hell





  • Tyyli: Helles
  • Kantavierre: 11.8%
  • Katkerot: ?
  • Väri: ?
  • Alkoholi: 4.9%

Työpaikan pikkujouluissa tarjottiin hanasta tätä vaaleaa lageria. Ihan maukasta ja juotavaa hellesiä. Suurin ongelma oli saatavuus, hanoja oli vain yksi ja siitäkin olutta virtasi varsin verkkaisesti, ja jo tällä tahdilla lasiin päätyi lähinnä vaahtoa. En ole asiantuntija hanalaitteistoissa mutta vaikutti jonkin asteiselta säätöongelmalta. Annos siis puoli tuoppia olutta ja loput vaahtoa. Toki ainakin poistuessani olutta oli vielä jälellä joten sen suhteen ongelma ei ollut paha.
Panimo sijaitsee Baijerissa Altmannstein-Sandersdorfin kylässä. Sandersdorfin linna on de Bassus- suvun kotilinna ja panimokin oli suvun omistuksessa aina 1995 asti. Vaikka panimon nimessä on vielä "Schlossbrauerei", eli linnapanimo, on panimotoiminta siirtynyt itse linnan tiloista jo 1946.
Mielenkiintoisesti panimolla näyttäisi olevan "haarakonttori" Espanjan Alicantessa. Tuo de Bassus on nettisivujensa mukaan saksalaistyylinen panimoravintola joka panee kolmea suodattamatonta olutta paikan päällä tarjottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti