sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - 6/24

Kekkonen Keskiolut

6/24 Saimaan Juomatehdas Kekkonen Keskiolut
Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!
  • Tyyli: Vienna
  • Kantavierre: 10%  
  • Katkerot: 20 EBU
  • Väri: 30 EBC
  • Alkoholi: 4.2%
Saimaan Kekkonen keskiolut saapui tänne Saksaan jo keväällä. Suuret kiitokset tästä vielä huomaavaisille vieraillemme! Olut on kauniin värinen muistuttaen saksalaisia Märzeneitä tai tsekkiläisiä ruskeita lager-oluita. Maku on maltainen, tosin hieman kevyt ja omaan makuun jotenkin tunkkainen. Ei oluena ihan huippua, mutta tyylikkäästi brändätty massasta poikkeava tuote suuren valtiomiehen kuvalla.

IMGP6623.jpg
Laskin kannosta 112 rengasta. Kaadosta on nyt parisen vuotta, joten puu on aloittanut kasvunsa samoihin aikoihin kun sen päällä seisovalle tölkille kasvot antanut herra. Toinen on syntynyt Württenbergin kuningaskunnassa sen viimeisen kuninkaan Wilhelm II:n hallitessa tätä nykyään Baden-Württenbergin osavaltioon kuuluvaa aluetta. Toinen taas Pielavedellä Suomen suuriruhtinaskunnassa Bobrikovin toimiessa kenraalikuvernöörinä. Kummassakin paikassa tosin oli tuolloin ylimpänä päämiehenä keisari, Saksan keisarikunnassa Wilhem II(ei tosin sama Wilhelm II) ja Venäjän keisarikunnassa Nikolai II.

Paljon ehtivät molemmat nähdä ennen kun viimeisen kerran asettuivat vaaka-asentoon. Puu pääsi ajassa pidemmälle, mutta Urho varmaankin tullaan muistamaan pitempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti