maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - 7/24

Maltos Barley Blanc

7/24 Maltos Barley Blanc
  • Tyyli: Heller Bock
  • Kantavierre: 16%  
  • Katkerot: ?
  • Väri: ?
  • Alkoholi: 6.9%
Perlenbacher Maltos Barley Blanc, tai Eichbaum Bouquet Blanc kuten tämä olut tunnetaan silloin kun se ei ole vierailulla Lidlin hyllyillä, on saksalainen vaalea suodattamaton bock. Olut on ilmeisesti tynnyrikypsytetty Chardonnay-viinin tapaan, jonka vuoksi se on tunnettu myös nimellä Eichbaum Chardonnay Hell.
Olut oli Lidlissä kampanjatuote kahden muun samalta panimolta ostetun oluen lisäksi, joten pysyvästi sitä ei ole ainakaan sieltä saatavissa. Valmistajan, Eichbaumin, nimellä myytävästä en ole selvittänyt saatavuustietoja.
Erikoisoluiden saatavuus ja yleensäkin valmistus on täälläkin lähtenyt pikku hiljaa kasvuun. Erikoisoluella tarkoitan siis tässä tapauksessa perinteistä poikkeavia tyylejä tai valmistusmenetelmiä. Tällä Maltos-kampanjalla Lidl selvästi koittaa saada osuutensa kasvavasta markkinasta. Vaikka näiden kolmen oluen tyylit ovatkin pohjimmiltaan saksalaisia ja panimokin on kotimainen ovat oluet selkeästi brändätty "craft"-oluiksi.
Barley Blanc on siis vaalea bock. Erikoisen oluesta tekee suodattamattomuus sillä pääsääntöisesti bockit ovat kirkkaita ja tynnyrikypsytys. Molemmat ovat myös aistittavissa maussa ja tuoksussa. Tuoksu on erittäin hedelmäinen ja makeahko. Maku on linjassa tähän nähden. Tyylille epätyypillisesti hiivan käymisaromit ovat melko voimakkaasti esillä. Suodattamattomuus varmasti vaikuttaa tähän, mutta tämä voisi olla käytetty vaikka ale-hiivalla. Juotavaa olutta, ja hinta-laatusuhde on kyllä varsin kova. 3-päck tätä olutta nimittäin maksoi kokonaiset 2.49€. Vertailun vuoksi on todettava että Perlenbacher Pilsiä tuolla hintaa olisi saanut 3 kertaa enemmän.
 IMGP6723.jpg
Päivän bonuskuvana on Joulumarkkinoilta mukaan tarttunut viskileka. Maistiaisiakin tarjottiin, ja Glühweiniä myytiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti