lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015 - 5/24

Tripel Karmeliet

5/24 Brouwerij Bosteels Tripel Karmeliet
  • Tyyli: Tripel
  • Kantavierre: 19.1%  
  • Katkerot: 11 EBU
  • Väri: 8.4 EBC
  • Alkoholi: 8.4%
Belgialainen trippleli. Ennakko-odotukset olivat melko vaatimattomat, vaikka jotain hyvää olinkin tästä kuullut. Nämä trippelit kun joskus ovat kovin yksipuoleisia, siis lähinnä siinä mielessä että olutta dominoi hiiva ja ennen kaikkea sen tuottamat esteriset ja fenoliset tuoksut ja maut. Muistissa kyllä oli La Rulles- panimon loistava Triple, mutta toisaalta Leffe Royale, joka ei tarkasti ottaen ole Tripel, oli kyllä pettymys.

Onneksi kuitenkin tämä tuore klassikko tarttui mukaan taanoisella Hollannin matkalla! Heti pullon korkin (aito korkki 75 cl pullossa huom.) avaamisen jälkeen alkoi huone täyttyä pehmeillä mutta kuitenkin raikkailla hedelmäisillä tuoksuilla, jotka avoimessa lasissa vielä vapaammin pääsivät valloilleen. Ei merkkiäkään epämiellyttävistä hiivaisista mauista, pelkkää hedelmää, pippuria, sitrusta. Humalointi juuri sopiva tähän tyyliin ja aromit vielä hienosti esillä. Tuoksussa humalaa ei juuri ole, mutta maussa kylläkin.

 
Ei ihme että tämä on voittanut esim. Belgian Pale Ale- kategorian. Menee omasta mielestä ehdottomasti kärkijoukkoon k.o. kategorassa. Ostan vielä toistekin, varsinkin jos hinta on n. 4 euron luokkaa 0.75 cl pullosta!
IMGP6481.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti