tiistai 19. joulukuuta 2017

Erdinger Pikantus


Erdinger Pikantus on tumma Weizenbock. Sahtimainen, vähän hiivainen. Valitettavasti tämä ei sovellu varastoitavaksi ja maistettu pullo olikin jo kesällä parasta ennen- päivänsä nähnyt. Piti oikein näin jälkikäteen tarkistaa kun mietin miksi tämä tuoreena tynnyristä niin mainio olut oli nyt vähän mitäänsanomattoman tunkkainen.

Ari Turunen kirjoittaa kirjassaan Humalan henki, Eli juomatapojen tarina, muun muassa suomalaisista pikkujouluista. Kuten esikuvissaan keskieurooppalaisissa karnevaalijuhlissa, joita myöskin vietetään ennen suurta kirkollista juhlaa(pääsiäistä edeltävää paastoa), on pikkujouluissa myöskin sallittua juoda itsensä änkyräkänniin ja olla rentoutuneesti hölmö. Pikkujouluissa jopa odotetaan, Turusen mukaan, osallistujien juovan runsaasti alkoholia ja olevan vapautuneita.
Karnevaalijuhliin kuuluu oleellisena osana valtaapitävien ivaaminen ja vallitsevien valtarakenteiden kääntäminen ympäri. Oleellisena osana on myös kaikkien osallistuminen arvoon ja titteliin katsomatta. Eliitti ikäänkuin laskeutuu kansansa joukkoon ollen, mutta vain juhlan ajan, tasavertainen osa kansaa.
Suomen suurin sirkus, eduskunta, on ottanut ilmeisesti nämä kuvaukset vähän liiankin kirjaimellisesti, vaikkakin pitää ihailla tätä omistautumista juhlimisen rankkaan velvollisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti