OG: 1.067
FG: 1.011
Maltaat:
Viking Pale Ale 94 %
Viking Cara Plus 150 6 %
Humalat:
Opal 7.1% 0.8 g/l 60 min
Striesselspalt 3% 2g/l 15 min
Striesselspalt 3% 2g/l 0 min
Hiiva:
Saflager W34/70 4x11.5g
Mäskäys:
Input additional target temperatures to find out how much boiling water to add to the mash tun.
Step Target Temp(C) Infusion Needed water/malt(l/kg)
1. 38 20.80 Liters @ 44.3 (C) 1.30
2. 50 6.6 Liters @ boiling 1.71
3. 62 10.7 Liters @ boiling 2.38
4. 70 11.9 Liters @ boiling 3.12
Mäskäyksen aloitus hyvin paksuna ja loppua kohti ohentuen.
Pantu toukokuussa 2017, jätetty käymään kellariin ja pullotettu 19.7. Karbonointi sokerilla, 4.5g/l.
Jälkikäyminen oli hyvin hidasta, 3 viikon jälkeenkään ei vielä kunnon happoja. Liekö hiiva ollut jo turhan hyvin laskenut. 4-5 viikon kohdalla alkoi olla jo ihan sopivan kuohuvaa.
Melko kuivaksi kävi näin vahvaksi(7.5%) olueksi, mutta ei maku mitenkään erityisen kuiva tai ohut ole.
Pieni aromihumalan lisäys ei olisi tehnyt pahaa. Ehkä noista Striesselspalteista oli paras aromi jo haihtunut. Tarttee tehdä uudestaan Perlellä tai muulla saksalaisella humalalla. Tai sitten repästä Saazer Bock.
Maltaisiin ei välttämättä tarvitse koskea, pientä karamellia on havaittavissa ja omaan suuhun se sopii kyllä hyvin.
Melko kuivaksi kävi näin vahvaksi(7.5%) olueksi, mutta ei maku mitenkään erityisen kuiva tai ohut ole.
Pieni aromihumalan lisäys ei olisi tehnyt pahaa. Ehkä noista Striesselspalteista oli paras aromi jo haihtunut. Tarttee tehdä uudestaan Perlellä tai muulla saksalaisella humalalla. Tai sitten repästä Saazer Bock.
Maltaisiin ei välttämättä tarvitse koskea, pientä karamellia on havaittavissa ja omaan suuhun se sopii kyllä hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti