perjantai 22. joulukuuta 2017

Fräulein Brauer Terminator Triplebock

I am a textblock. Sanoi Fräulein Brauerin kotisivut. No, panimo sijaitsee/sijaitsi joka tapauksessa Berliinissä, joka olutmielessä on kuin toisesta ulottuvuudesta. Berliiniläiset nimittäin ovat omaksuneet tai kehittäneet hipsteröinnin jaloa taitoa vähän joka osa-alueella. Pienet käsityöpanimot luonollisesti kuuluvat tähän osastoon. Tähän kuuluu myös tietynlainen turbulenssi, panimoita kun syntyy hyvää vauhtia, toiset myös laittavat hanskat tiskiin. Facebookista luin että Fräulein Brauerkin on tätä nykyä kiinni, syytä en tiedä, mutta jotain toiveita toiminnan aloittamiselle on asetettu tulevalle keväälle. Tämä tieto jossain määrin selittää kotisivujen puutteita. Toivomme kuitenkin menestystä!



Oluen laadusta homma tuskin on jäänyt kiinni. Tämä Bockien raskassarjalainen on nimittäin varsin laadukas tuote. Jopa Triplebockiksi nimetty olut on numerojenkin perusteella tuhtia tavaraa: kantavierre 21.9 ja alkoholia mukavat 10.4%. Hienosti on kuitenkin tasapainossa tämäkin. Ja craft- skenen mukaisesti humalaakin on käytetty, sitruksen aromeita on selvästi aistittavissa, vaikka tämäkin on pullossa ollut jo helmikuusta lähtien.
Alkoholi lämmittää, mutta ei ole mitenkään liioitellun vahvasti esillä. Makumaailma on hyvin puhdas, virhemakuja ei ole. Karamellia, vaniljaa ja jotain puumaista on aistittavissa humalan hedelmäisyyden ja pienen yrttisyyden ohella.


Tämän oluen saimme tuliaisena berliiniläisiltä vierailtamme. Kiitokset vielä tätäkin kautta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti