maanantai 18. joulukuuta 2017

Weihenstephaner Korbinian

Weihenstephanin panimo on väitetysti maailman vanhin toiminnassa oleva panimo. Paikalla on ollut luostari oluineen jo 1300- luvulla. Nykyisin panimo on Baijerin osavaltion omistuksessa ja tuotannoltaan varsin mittava laitos. Samalla alueella sijaitsee myös yliopisto josta valmistuu muun muassa panimomestareita.
Panimon yhteydessä on olutkauppa ja hyvää perusbaijerilaista sapuskaa tarjoava majatalo komeine puitteineen. Panimo sijaitsee Freisingissa. Samassa kaupungissa sijaitsee myös Münchenin lentokenttä. Autolla panimolta kentälle on noin vartin ajomatka, eli jos satutte tuonnepäin autolla ja aikaa on lennon jälkeen tai sitä ennen niin kannattaa käydä.

Pyhä Korbinius oli katolinen piispa joka perusti Freisingiin benediktiiniläisluostarin 700-luvulla. Tästä tapahtumasta alkoi Freisingin kaupungin tunnettu historia. Freising oli alueen arkkihiippakunnan pääkaupunki aina 1800-luvulle asti jolloin piispanistuin jaettiin Münchenin kanssa. Nykyäänkin hiippakunnassa on kaksi katedraalia: Freisingin Mariendom ja Münchein Fraunekirche.
Korbiniuksen symboli on karhu, joka myös oluen etiketissä on hyvin esillä. Tarinan mukaan Korbiniuksen ollessa matkalla Roomaan hyökkäsi karhu hänen kimppuunsa ja tappoi kirkonmiehen muulin. Tästä harmistuneena Korbinius (kylmän rauhallisesti) komensi karhua kantamaan tavaransa lopun matkaa, johon villieläimen ei kait ollut kuin suostuttava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti