keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Gold Ochsen August’s Bock

Gold Ochsen, Ulmin ylpeys ei varmasti jää huomaamatta. Tämä panimo mainostaa muun muassa paikallisbussien kyljessä, sponsoroi melkein jokaista paikkakunnan urheiluseuraa ja olipa tyttären Kindergarteniin jostain askartelutarvikkeiksi löytynyt kauniita(käyttämättömiä) härkäkuvioituja kruunukorkkeja.
Panimon myydyin tuote on Original, hyvin pehmeä ja erittäin miedosti humaloitu(jossain näin lukeman 12IBU) Helles. Panimo jopa mainosti, ainakin jossain vaiheessa, lauseella "Das weniger Herbe", vähemmän yrttiä.


Tuota Originalia, sekä myös perusvehnää saa oikeastaan joka puolelta. Ja eihän siinä mitään kummempaa vikaa ole. Gold Ochsenilla on Originalin lisäksi Pils, Spezial, tumma ja vaalea Kellerbier sekä viisi vehnäolutta(Hefeweizen, Dunkles Weizen, Leichtes Weizen, Kristallweizen ja Urtyp). Näiden lisäksi on Radlereita eri oluista, alkoholittomia versioita sekä nuorisobrändi Oxx.

Ja sitten on tämä August's Bock. Kuten Bockit yleensä, tämäkin on kausituote. Lisäksi kyseessä on varsin tuore tuote, montaa vuotta tätä ei ole vielä kaupoista saanut.
Kantavierre ei ole Doppelbockin tasolla, vain 16.7%. Eipä enempää kyllä kaipaisikaan, sillä tasapaino on nyt varsin hyvä. Mallaspohja on aika vaalea, olut on väriltään Bockien keskivaiheilta, sellainen meripihkan värinen. Etiketti kertoo että on käytetty neljää eri mallasta ja aromihumalaa Tettangista. Kotisivut  avaavat asiaa vähän lisää. Maltaiksi on mainittu Pilsner, Münchener, CaraPils ja Abbey. Viimeksimainittu ei heti tulisi mieleen Bockissa mutta jotain sellaista mukavan karamellista tässä oluessa on, mikä varmaankin on tuosta peräisin.
Humalointikin on ihailtavan monipuolista. Jo kaataessa tuoksu paljastaa että tällä osa-alueella ollaan oltu rohkeasti liikkeellä. Jopa pientä sitrusta on havaittavissa. Humalat ovat kaikki saksalaisia, Tettanger, Hersbrucker ja Saphir, mutta twistiä on haettu Whirpool-humaloinnilla.

Ehkäpä Whirpool on perua Amerikasta, sillä mukavasti tämä on yhteistyöolut Minnesotassa New Ulmissa sijaitsevan August Schell Brewing Co:n kanssa. Yhteistyökuvioita ei enempää avata kummankaan panimon kotisivuilla, mutta Ulmin(Saksan) paikallislehdestä löytyy vielä artikkeli vuodelta 2013 jolloin olut tuli ensimmäisen kerran tuotantoon. Tarkoituksena oli ilmeisesti tehdä yksi rajoitettu erä kummallakin panimolla samalla reseptillä, mutta kotimaan raaka-aineita käyttäen. Schellin valikoimista tämä on poistunut, mutta onneksi täällä Ulmissa tätä on sittemmin saanut joka vuosi! Muistelisin kyllä että alkuvuosina humalointi olisi ollut vielä raikkaampaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti